Zupa Krem Pieczarkowa – Aromatyczna i kremowa. Zachwycisz swoich bliskich tym smakiem.

Zupa krem pieczarkowa według poniższego przepisu jest przygotowywana bardzo szybko i spodoba się nawet tym, którzy w ogóle nie jedzą pierwszych dań. Ponadto, pomimo skromnego i niedrogiego zestawu produktów, smak zupy jest naprawdę oryginalny i wyrafinowany.

Ta zupa krem to bardzo aromatyczne i smaczne pierwsze danie o przyjemnej konsystencji i delikatnym smaku. Gwarantuję, że spodoba się nie tylko tobie, ale również twoim bliskim, nawet tym najmłodszym…

 

SKŁADNIKI
  • 300 g pieczarek
  • 500 g ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 2 l wody
  • 200 ml śmietany o dowolnej zawartości tłuszczu
  • 1 liść laurowy
  • sól do smaku
  • czarny pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE
1. Cebulę, marchewkę i ziemniaki pokrój w drobną kostkę.

2. W garnku z niewielką ilością oleju włóż pokrojoną cebulę i smaż aż się zeszkli. Potem dodaj marchewkę, podsmaż ciągle mieszając.

3. Dodaj ziemniaki i smaż przez kolejne 2 minuty.

4. Zagotuj w garnku 2 litry wody i wlej ją do warzyw. Wrzuć liść laurowy i gotuj, aż warzywa będą miękkie.

5. Umyj pieczarki, odsącz z wody i pokrój w małe kostki. Podsmaż je na oleju, aż cały płyn odparuje. Na końcu dodaj sól i pieprz.

6. Wyjmij liść laurowy z garnka z warzywami i całość zblenduj na gładki krem. Dodaj smażone pieczarki i dobrze wymieszaj.

7. Na koniec wlej śmietanę, dopraw do smaku i zagotuj. Zdejmij z ognia i pozostaw na ok 10 minut do przestygnięcia.

8. Zupa krem gotowa! Podawaj z grzankami i ziołami.

Smacznego!

error: Content is protected !!