Zapiekany schab- soczyste, pyszne oraz delikatne mięso z rewelacyjnymi dodatkami smakuje jeszcze lepiej. Spróbuj koniecznie.
965
Według tego przepisu schab jest soczysty, delikatny oraz bardzo miękki, świetnie nadaje się na niedzielny obiad lub uroczystą kolację dla rodziny oraz zaproszonych gości. Idealnie połączenie pysznego mięsa oraz pierzynki serowo-jajecznej na pewno zachwyci każdego. Zapraszam na przepis!
LISTA SKŁADNIKÓW:
100 g twardego sera
Cebula
4 plastry schabu
Na twardo ugotowane 2 jajka
Ulubione przyprawy
Sól
SPOSÓB WYKONANIA:
1.Umyj , oczyść oraz ręcznikiem papierowym osusz schab. Następnie wzorem w kratkę ponacinaj plastry mięsa oraz do smaku dopraw pieprzem i solą z każdej strony.
2.Obierz cebulę, następnie pokrój ją w pół piórka i w naczyniu żaroodpornym poukładaj na dnie. Plastry schabu połóż na wyłożoną cebulę. Do miski włóż jajka pokrojone w kosteczkę, na grubych oczkach starty ser oraz majonez, dokładnie całość wymieszaj. Tak przygotowaną masę układaj na całej powierzchni wyłożonego mięsa.
3.Piecz przez 30 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni. To wszystko!
Na gorąco podawaj przygotowany schab, wraz z surówkami ze świeżych warzyw. Życzę smacznego!