Warzywa, przygotowane w ten sposób to również łatwe i szybkie w przygotowaniu danie, które z powodzeniem możesz upiec na grillu. Na moim stole goszczą bardzo często, ponieważ moja rodzina je uwielbia. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Zacznij od przygotowania marynaty sojowej: Do sosu sojowego, dodaj olej i przeciśnięty przez praskę czosnek.
2. Bakłażany i cukinię umyj, osusz (nie obieraj ze skórki) i pokrój na dużą kostkę, a paprykę w paski. Umyte i osuszone pomidory, pokrój na plasterki.
3. Umyte i oczyszczone pieczarki przekrój na pół, a jeśli są małe zostaw je w całości.
4. Włóż jeden woreczek do drugiego, a następnie przełóż do nich wszystkie pokrojone warzywa oraz pieczarki i zalej przygotowaną wcześniej marynatą. Woreczki szczelnie zwiąż i wstrząśnij, aby wszystkie warzywa pokryte były marynatą.
5. Odstaw warzywa w woreczkach na 30-40 minut do marynowania i od czasu do czasu przewracaj na drugą stronę, aby marynata była rozprowadzona równomiernie.
6. Dużą blaszkę, wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż równomiernie na całej powierzchni marynowane warzywa.
7. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200°C, przez 30-35 minut. W tym czasie, raz po raz przemieszaj warzywa na blaszce, aby zarumieniły się równomiernie. Gotowe!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.