Pieczone plastry schabu to inny sposób na przygotowanie schabu. Zachwycą one wszystkich domowników swoim wyjątkowym smakiem. Ten super przepis jest dostępny.
2 027
Ta niezwykła metoda przyrządzania schabu wieprzowego jest świetną alternatywą dla tradycyjnej wersji panierowanej. Te plastry wieprzowiny pieczone na patelni mają wyjątkowy smak.
Składniki potrzebne do przygotowania
1 kg schabu wieprzowego
1 pomidor
2 cebule
2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
1 łyżka ketchupu
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
Ser o wadze 240 g
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Pokrój cebulę na małe piórka. Wymieszaj ją w misce z solą, pieprzem i majonezem. Pokrój pomidora w plastry. W miseczce połącz śmietanę/jogurt i musztardę z ketchupem.
Schab wieprzowy należy pokroić cienko. Idealna grubość to 1,5 cm. Aby utworzyć kratkę, nacinamy mięso z obu stron.
Dopraw mięso solą i pieprzem. Ułóż mięso na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ułóż wszystkie kawałki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch dodaj plasterek cebuli i pomidora.
Piec w temperaturze 200° Celsjusza przez 50 minut. Przykryć folią. Dziesięć minut przed końcem pieczenia zdjąć folię i ułożyć plasterki sera. Ponownie wstawić do piekarnika. Po 10 minutach wyjąć i podawać. Smacznego!