Wianki z dodatkiem kremu serowego- W zaledwie 30 minut przygotujesz 40 sztuk tylko z dodatkiem trzech jaj.
1 508
Prosty i szybki przepis na domowe ptysie, które każdy na pewno przyrządzi. Rób dokładnie jak jest w przepisie poniżej, a jestem pewna że wyjdą fantastycznie.
LISTA SKŁADNIKÓW:
NA CIASTO:
350 ml wody
150 gram mąki
3 jajka
150 gram masła
¼ łyżeczki soli
NA KREM:
170 gram twarogu
200 ml śmietany 36%
50-100 gram cukru pudru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1.Do garnka wlej wodę i dodaj masło. Podgrzewaj do momentu rozpuszczenia się masła. Powoli dodawaj mąkę i mieszaj aby powstało jednolite i gładkie ciasto.
2. Ciasto przełóż do miski i odstaw na bok.
3. Do miseczki wbij jajka i wymieszaj ze szczyptą soli.
4. Za pomocą miksera ubijaj ciepłe ciasto dodając powoli mieszankę jajeczną.
5. Ubijaj do momentu uzyskania kremowej konsystencji.
6. Na blaszkę do pieczenia wyłóż papier i za pomocą szprycy cukierniczej wyciskaj okrągłe ciasteczka.
7. Piecz przez 10 minut w 250 stopniach.
8. Upieczone ciasteczka przekrój na pół i przygotuj krem.
9. Śmietanę ubij z cukrem oraz twarogiem.
Pomiędzy dwoma kawałkami ciasta włóż trochę kremu , następnie złóż te kawałki i to już wszystko. Jeśli masz ochotę posyp je cukrem pudrem.