Wątróbka z dodatkiem cebuli- takie połączenie smakuje dosłownie wszystkim. Zapraszam na przepis poniżej.
1 582
W jaki sposób przygotować pyszną i miękka wątróbkę?
Wydaje się, że jest to bardzo proste, jednak prawda jest nie co inna. Wszystko zależy od odpowiedniej kolejności przygotowania wątróbki. Poniżej znajdziesz właśnie taki przepis, po którym twoja wątróbka będzie pyszna i bardzo delikatna.
LISTA SKŁADNIKÓW:
600 g wątróbki
3 ząbki czosnku
3 duże cebule
Olej roślinny
2 liście laurowe
Sól oraz czarny mielony pieprz
SPOSÓB WYKONANIA:
1.Dokladnie oczyść oraz umyj pod bieżącą wodą, następnie za pomocą ręczników papierowych osusz wątróbkę. W półpierścienie pokrój obraną wcześniej cebulę.
2.Dzięki dodatku cebuli , smak wątróbki jest jeszcze pyszniejszy. Dodanie większej ilości wątróbki wpłynie także korzystnie na smak potrawy.
3.Na patelni rozgrzej olej roślinny. Następnie pokrojoną cebule smaż na niej do momentu , aż całkowicie będzie miękka. Przeciśnij przez praskę czosnek i dodaj go do cebuli.
4.Na rozłożonej cebuli układaj wątróbkę. Przypraw ja według uznania. Ważne jest to, aby wątróbka była solona dopiero gdy się smaży. Wtedy na pewno będzie miękka.
5.Po około 2 minutach smaż wątróbkę z drugiej strony. Dodaj następnie liście laurowe i całość dokładnie wymieszaj.
Przez kilka minut podsmażaj jeszcze danie. Po tym czasie danie jest gotowe, a wątróbka pyszna oraz delikatna. Życzę smacznego!