Szybkie ciasteczka – Przygotujesz je z prawdziwą przyjemnością z ulubionym nadzieniem w kilka minut
1 335
Wspaniałe ciasteczka, których smak i aromat jest nie do opisania. Zapach unosi się w całej kuchni. Spróbuj, a ciasteczka zagoszczą na stałe w twoim domu.
Te niesamowite smakołyki nie zajmują dużo czasu w kuchni, przepis jest idealny nawet dla tych, którzy nie mają za dużo wspólnego z kuchnią. Ciasto przygotujesz w dosłownie 15 minut, a już 30 minut później na stole będą przepyszne, chrupiące, ciepłe ciasteczka. Robi się je niezwykle szybko ze względu na ich unikalną recepturę.
Składniki:
600 g mąki
250 ml mleka
opakowanie drożdży
2 jajka
2 łyżki oleju
opakowanie cukru waniliowego
3 łyżki cukru pudru
opakowanie proszku do pieczenia
Nadzienie (do wybrania):
twarożek
kwaśna śmietana
żółtko
dżem
owoce
mak
orzechy
Do posypania:
cukier puder
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki ciasta dodać do jednej miski, wymieszać razem. Czas oczekiwania jest niewielki, po przemieszaniu poczekaj aż ciasto wyrośnie.
2. Ciasteczka wycinamy szklanką o średnicy 5 cm, robimy wcięcie dnem mniejszej szklanki i umieszczamy wybrane nadzienie w otworze.
3. Smarujemy jajkiem i pieczemy w piekarniku przez 15-16 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasteczka są gotowe. Smacznego!