Szarlotka to pyszne ciasto, którym można się delektować o każdej porze roku. Do kawy lub herbaty, na ciepło z lodami. Przepis.

Za pomocą miksera ubić masło. Następnie dodaj do masy proszek do pieczenia i szczyptę soli. Kontynuuj mieszanie mąki, aż będzie gładka i jednorodna.

Następnie, zawiń masę w folię i włóż do lodówki. Zawiń ciasto w folię na około 40 minut. Wyjmij ciasto z lodówki i pokrój je na dwie równe części.

Posyp stolnicę mąką, a następnie rozwałkuj 12 kawałków ciasta. Po zakończeniu tej czynności, możesz przystąpić do przygotowania nadzienia. Użyj grubej tarki, aby zetrzeć jabłka. Następnie dodaj do masy cynamon i wanilię, a następnie wymieszaj.

Połączyć twaróg z cukrem, śmietaną i jajkiem. Ciasto należy rozwałkować na blasze wyłożonej pergaminem.

error: Content is protected !!