Strudel Jabłkowy z Tortillą – Szybko przygotujesz, jeszcze szybciej zjesz.
1 389
To prawdziwy złoty przepis na szybkie ciasto z pysznym słodkim nadzieniem i apetycznym chrupiącym wierzchem. Bez wątpienia podbije serca zarówno domowników jak i niespodziewanych gości.
SKŁADNIKI
3 tortille wraps
2-3 duże jabłka (najlepiej kwaśne)
100 g orzechów włoskich
2 łyżki cukru
cynamon do smaku
50 g masła
PRZYGOTOWANIE
1. Jabłka umyj i pokrój na małe kostki, w ćwiartki lub półplasterki. Posiekaj orzechy blenderem.
2. Roztop masło na patelni, dodaj do niego jabłka, cukier, orzechy i cynamon.
3. Duś nadzienie na małym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
4. Rozłóż na pergaminie (dla ułatwienia zawijania strudla) tortillę wraps. Posmaruj masłem, a następnie równomiernie rozprowadź nadzienie.
5. Zawiń nadzienie tak jak na zdjęciu. Posmaruj na wierzchu masłem.
6. Piecz strudel w piekarniku przez 15–25 minut na złoty kolor. Możesz na koniec posypać strudel cukrem pudrem.