Jeśli chodzi o pieczenie sernika, tutaj pole popisu ma nasza wyobraźnia. Ten zdrowy produkt łączy się ze słonym i słodkim nadzieniem. Dziś powiemy Ci, jak przygotować ogromny sernik z kawałkami czekolady.
Aby przyrządzać sernik w klasyczny sposób, musisz nie tylko ubrudzić ręce, ale także postępować według sprawdzonej receptury. Spróbuj krok po kroku nowej propozycji i zobacz czy się opłacało.
SKŁADNIKI NA CIASTO
-
250 g mąki
-
150 g masła
-
100 g cukru
-
2 łyżki kakao
-
0,5 łyżeczki sody
-
1 łyżeczka octu
SKŁADNIKI NA POLEWĘ
-
500 g twarogu
-
150 g cukru
-
3 jajka
-
50 g masła
-
1 łyżka wanilii
-
1 łyżeczka cynamonu
-
300 g wiśni
PRZYGOTOWANIE
1. Najpierw przygotuj twaróg: wymieszaj twarożek z kaszą manną, masłem, wanilią i cukrem, aż będzie gładki. Blender tutaj będzie bardzo przydatny.
2. Dodaj osobno ubite jajka do masy twarogowej i ubij wszystko za pomocą miksera. Masa musi być gładka.
3. Następnie przygotuj ciasto kruche: wymieszaj mąkę z kakao, dodaj cukier. Dodaj sodę z octem. Wszystko dobrze wymieszaj.
4. Dodaj zmiękczone masło do mąki i zmiel wszystko na małe okruchy.
5. Posmaruj naczynie do pieczenia masłem i posyp mąką.
6. Na dole formy o średnicy 20 cm posyp połowę przygotowanych okruchów.
7. Wymieszaj wiśnie z cynamonem i połóż na kruszonce.
8. Posyp pozostałą kruszonką wierzch i spłaszcz. Piecz w temperaturze 180 ° przez 75 minut.
Pyszny sernik gotowy. Musisz poczekać, aż ostygnie a następnie podać z ulubioną herbatką. Nie docenienie tej doskonałości jest po prostu niemożliwe.