Są dwa sposoby na zrobienie surówki z kapusty. Jest szybka i łatwa w wykonaniu, a zasmakuje każdemu. Przepisy.
19 065
Składniki:
400g kapusty
4 jajka
2 łyżeczki musztardy
3 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego
2 łyżki oliwy z oliwek
Kolendra
Koperek
Do smaku przyprawy
Wykonanie:
Jajka powinny być ugotowane na twardo. Kapustę, kolendrę i koperek umyć i osuszyć. Posiekać kolendrę i koperek. Wszystko połączyć w misce. Ugotowane jajka wyjąć i ostudzić ze skorupek. Oddziel żółtka od białek. Za pomocą widelca rozbić białka na małe kawałki.
Połączyć białka i kapustę w misce. W małej misce połącz żółtka z jogurtem naturalnym, śmietaną, musztardą i oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Powstały sos wymieszać, a następnie dodać do miski z kapustą. Wszystko połączyć. Sałatka jest już gotowa do spożycia.