Są dwa sposoby na zrobienie surówki z kapusty. Jest szybka i łatwa w wykonaniu, a zasmakuje każdemu. Przepisy.
19 064
Składniki:
400g kapusty
1 puszka kukurydzy cukrowej
100g jabłko
Sok z cytryny 10ml
1 zielony ogórek
4 łyżki stołowe jogurtu (lub śmietany).
Sól
Koperek
Przyprawy według uznania
Wykonanie:
Ogórek, cytrynę i kapustę umyć i osuszyć ręcznikiem. Z kukurydzy należy odsączyć zalewę. Pokrojoną kapustę przełożyć do miski. Jabłko pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny, aby nie zmieniło koloru. Ogórek również obrać i pokroić w kostkę.
Wszystko razem wymieszać w misce. Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę i posiekaną kolendrę. Sałatkę możesz doprawić jogurtem/śmietaną lub innymi ulubionymi przyprawami. Sałatka jest już gotowa do wymieszania. Smacznego!