Są dwa sposoby na zrobienie surówki z kapusty. Jest szybka i łatwa w wykonaniu, a zasmakuje każdemu. Przepisy.

Składniki:
  • 400g kapusty
  • 1 puszka kukurydzy cukrowej
  • 100g jabłko
  • Sok z cytryny 10ml
  • 1 zielony ogórek
  • 4 łyżki stołowe jogurtu (lub śmietany).
  • Sól
  • Koperek
  • Przyprawy według uznania

 

Wykonanie:

Ogórek, cytrynę i kapustę umyć i osuszyć ręcznikiem. Z kukurydzy należy odsączyć zalewę. Pokrojoną kapustę przełożyć do miski. Jabłko pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny, aby nie zmieniło koloru. Ogórek również obrać i pokroić w kostkę.

Wszystko razem wymieszać w misce. Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę i posiekaną kolendrę. Sałatkę możesz doprawić jogurtem/śmietaną lub innymi ulubionymi przyprawami. Sałatka jest już gotowa do wymieszania. Smacznego!

 

Sałatka z jajkiem, kolendrą i kolendrą

error: Content is protected !!