Lekko pikantny smak koreańskiej marchewki, świetnie łączy się z delikatnym filetem z kurczaka, jajkiem i pieczarkami. Ekspresowe wykonanie i wyjątkowy smak tej sałatki sprawia, że gości w moim domu bardzo często i znika ze stołu błyskawicznie. Do dzieła!
1. Obierz cebulę, pokrój w drobną kosteczkę i smaż na rozgrzanej patelni z olejem przez 2 minuty. Potem, dodaj pokrojone w kostkę pieczarki, dopraw do smaku solą, wymieszaj i smaż na średnim ogniu przez kolejne 5 minut. Następnie przełóż do miski i wystudź.
2. Ugotowane na twardo jajka obierz, pokrój w średnią kostkę, podobnie jak ogórka. Fileta z kurczaka ugotowanego do miękkości w osolonej wodzie, ostudź i pokrój w kostkę.
3. Teraz, połącz ze sobą wszystkie składniki i dodaj odsączoną z zalewy marchewkę koreańską, pokrojoną w mniejsze słupki. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw do smaku solą, pieprzem, majonezem i wymieszaj.
4. Przed podaniem, udekoruj sałatkę majonezem i posiekanymi orzechami włoskimi. Gotowe!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.