Poznaj zatem propozycję doskonałej sałatki, która dzięki tym dodatkom oraz z rukolą i krewetkami podbiła serca moich wszystkich zaproszonych na wyjątkową uroczystość gości. Pochwał nie było końca, a przepis rozszedł się błyskawicznie. Do dzieła!
1. Zacznij od przygotowania marynaty: W misce, wymieszaj ocet balsamiczny z oliwą z oliwek i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Obrane i oczyszczone krewetki, wymieszaj dokładnie w marynacie i odstaw na 10 minut.
2. W tym czasie, zajmij się przygotowaniem awokado: Dojrzałe awokado przekrój na pół, usuń pestkę, skórę i pokrój w kosteczkę.
3. Krewetki podsmaż na patelni z oliwą z oliwek, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Odstaw do wystygnięcia.
4. Przygotuj dressing: W miseczce, wymieszaj miód z sokiem z cytryny i kilkoma łyżeczkami oliwy z oliwek. Dodaj posiekane orzeszki pinii lub migdały.
5. Do miski włóż rukolę, dodaj pokrojone w ósemki pomidory, awokado, posiekane świeże zioła i polej przygotowanym wcześniej dressingiem. Dobrze wymieszaj i posyp krewetkami. Gotowe!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.