Ten przepis pokaże Ci, jak zrobić pyszną sałatkę z wykorzystaniem ogórków kiszonych, jajek i jajecznicy.

Sałatka z ogórkami kiszonymi i jajkami – wyjątkowy, niespodziewany smak, który przypadnie do gustu każdemu
Sałatki z jajkami można wykorzystać na wiele różnych sposobów. Sałatkę można podawać z chlebem lub z innymi potrawami.

Można ją też jeść samą. Sałatka jajeczna to doskonały wybór na świąteczny stół i inne okazje. Sałatka jajeczna z ogórkami kiszonymi jest ulubioną potrawą miłośników jajek. Jest szybka, smaczna i łatwa w przygotowaniu. Połączenie jajek z ogórkami kiszonymi daje niepowtarzalny, przyjemny efekt smakowy.

Składniki:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 duży ogórek kiszony
  • 2 łyżki stołowe posiekanego koperku
  • Duża łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka drobno posiekaj.

Pokrój ogórek w plasterki. Połącz wszystkie składniki w misce. W misce połącz majonez i musztardę. Dopraw solą. Wymieszaj majonez z musztardą. Dodaj koperek do jajek, ogórków i sałatki. Dodać resztę koperku do sałatki.

To imponujące i pyszne danie jest gotowe. Sałatka ta jest wyśmienita z różnymi rodzajami wędlin i pieczywa. Połączenie jajek, ogórków i koperku jest nie tylko pyszne, ale także bardzo pożywne. Przepis można modyfikować na wiele różnych sposobów. Można dodać do sałatki pomidorki koktajlowe, rukolę lub tarty ser, aby uzyskać pyszny i smaczny dodatek.

Sałatkę można wykorzystać do przygotowania kanapek, które będą stanowić szybką przekąskę.

error: Content is protected !!