Sałatka z fasolki szparagowej do obiadu.

Pyszny dodatek do obiadu,do mięs ,choć przyznam się szczerze ,że ja to ją mogę samą wcinać-jest po prostu pyszna,zupełnie inna a zarazem bardzo prosta do zrobienia-polecam gorąco

 

Składniki:

  • 40 dag fasolki szparagowej
  • 2 młode marchewki
  • pączek natki pietruszki
  • cebulka czerwona
  • 3 łyżki oliwy lub oleju
  • szczypta cukru,
  • ocet ,sól,pieprz -do smaku

 

Przygotowanie:

Fasolkę płuczemy,obcinamy końcówki,marchewkę obieramy,wrzucamy razem do garnka,zalewamy wodą tak, żeby przykryła warzywa,wodę solimy i gotujemy do miękkości.Odcedzamy i studzimy.

Fasolki kroimy w mniejsze kawałki,marchewkę i cebulkę w kosteczkę,siekamy natkę pietruszki,mieszamy wszystko razem,dodajemy oliwę ,sól ,pieprz i odrobinę octu do smaku,mieszamy dokładnie i schładzamy w lodówce.

 

Smacznego  !

error: Content is protected !!