Sałatka ryżowa z dodatkiem tuńczyka- Na każdą okazję przygotujesz, lekką i zdrową przekąskę.

Smak sałatki zapamiętasz na długi czas. Zdrowy posiłek, który jest lekki i cudownie smakuje.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:

 

  • 250 gram tuńczyka w puszce
  • Pół czerwonej cebuli
  • 120 gram długiego ryżu ziarnistego
  • 3 ogórki kiszone
  • 1-2 łyżek majonezu
  • Do smaku czarny pieprz
  • Do smaku szczypiorek

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

1.Do wody wsyp szczyptę soli i gotuj ryż do miękkości. Następnie odsącz go i odłóż do ostygnięcia.

 

2. Ogórki i obraną cebulę pokrój w kostkę. Odsącz z zalewy tuńczyka, następnie rozdrobnij go za pomocą widelca .

3. Wszystkie składniki przełóż do miski, dopraw do smaku pieprzem, solą oraz majonezem, dokładnie wymieszaj. Sałatka gotowa.

 

Posiekanym szczypiorkiem udekoruj sałatę przed podaniem. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!