Sałatki Sałatka ryżowa z dodatkiem tuńczyka- Na każdą okazję przygotujesz, lekką i zdrową przekąskę. Last updated mar 4, 2022 849 Smak sałatki zapamiętasz na długi czas. Zdrowy posiłek, który jest lekki i cudownie smakuje. LISTA SKŁADNIKÓW: 250 gram tuńczyka w puszce Pół czerwonej cebuli 120 gram długiego ryżu ziarnistego 3 ogórki kiszone 1-2 łyżek majonezu Do smaku czarny pieprz Do smaku szczypiorek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1.Do wody wsyp szczyptę soli i gotuj ryż do miękkości. Następnie odsącz go i odłóż do ostygnięcia. 2. Ogórki i obraną cebulę pokrój w kostkę. Odsącz z zalewy tuńczyka, następnie rozdrobnij go za pomocą widelca . 3. Wszystkie składniki przełóż do miski, dopraw do smaku pieprzem, solą oraz majonezem, dokładnie wymieszaj. Sałatka gotowa. Posiekanym szczypiorkiem udekoruj sałatę przed podaniem. Życzę smacznego!