„Lekka” sałatka. Błyskawiczna w przygotowaniu, nieskomplikowana i wyborna jak żadna inna.
12 274
Sałatka charakteryzuje się przede wszystkim dobrym smakiem i szybkością przygotowywania. Jak sama nazwa wskazuje, jest ona lekka, delikatna, dzięki czemu znajduje uznanie u nawet najbardziej wyrafinowanych smakoszy. Do tego nie składa się z samych drogich rarytasów, a wszystkie jej składniki z pewnością powinny znajdować się w naszym domu. Jest idealna na wszelkie nagłe przypadki (na przykład niezapowiedzianych gości lub pilną potrzebę na syty posiłek).
SKŁADNIKI:
Szynka – 300g
Ogórek – 2 sztuki
Ser – 50g
Czosnek 2 ząbki
Sól dla smaku
Majonez dla smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Umyj i obierz ogórki. Następnie pokrój je w plastry. Szynkę również pokrój w plastry, a ser zetrzyj na tarce.
2. Ugotowane wcześniej jajka obierz i zetrzyj na tarce.
3. Dodaj przepuszczony przez prasę czosnek, do tego sól i pieprz według uznania. Dopraw wszystko majonezem (również według gustu), a następnie wymieszaj.
Smacznego!
Prosty i szybki przepis z pewnością docenią również Twoi znajomi, podziel się z nimi tym pysznym przepisem!