Sałatka czerwona z dodatkiem fasoli- jeśli dbasz o figurę zjedz tą pyszną oraz sycącą sałatkę.
5 568
Możesz użyć jej jako dodatek do dań mięsnych oraz jako przekąski. W kilkanaście minut powstanie rewelacyjna sałatka z produktów , które są łatwo dostępne. Zapraszam na przepis.
LISTA SKŁADNIKÓW:
240 gram fasoli konserwowej
400 gram buraków
40 gram kolendry
Ząbek czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki sezamu
Łyżka octu
Łyżeczka musztardy
Pieprz
Sól do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1.Ugotuj do miękkości buraki, odłóż do ostygnięcia następnie obierz i na tarce o grubych oczkach zetrzyj. Przełóż starte buraki do miski i dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i dokładnie wymieszaj.
2. Z zalewy odsącz fasolę, następnie przegotowaną zimną wodą ją przepłucz i dodaj do buraków. Dorzuć również sezam i posiekaną kolendrę.
3. Do osobnej miski wlej oliwę z oliwek, ocet, musztardę oraz pieprz oraz sól. Przygotowanym sosem polej buraki i wszystko wymieszaj. To już koniec!
Sałatka z dodatkiem fasoli jest sycąca oraz bardzo zdrowa, mogą ją jeść również osoby dbające o swoją figurę. Zamiast kolendry dodaj koper lub natkę pietruszki. Życzę smacznego!