Rurki z Bitą Śmietaną – Nie zatrzymasz się na jednej.
3 399
Spośród wielu słodkości w cukierni, rurki z bitą śmietaną to prawdziwy klasyk.
Pyszne domowe nadziewane rurki, wykonasz sama z minimalnego zestawu produktów i szybciej niż trwa spacer do cukierni. Szybko i z przyjemnością zaspokoisz pragnienie słodkości domowników, nawet tych najbardziej wybrednych. Do dzieła!
SKŁADNIKI NA CIASTO
250 g margaryny
4 łyżki mąki
3-4 żółtka
250 ml kwaśnej śmietany
SKŁADNIKI NA BITĄ ŚMIETANĘ
300 ml kwaśnej śmietany
0,5 łyżki stołowej cukru
PRZYGOTOWANIE
1. Utrzyj margarynę z mąką. Dodaj żółtka i śmietanę, a następnie zagnieć ciasto.
2. Włóż ciasto do lodówki na 2 godziny (możesz nawet na całą noc).
3. Rozwałkuj cienko ciasto i pokrój w paski.
4. Uformuj z ciasta, wokół formy stożek.
5. Jeśli nie masz form, możesz je wykonać samodzielnie w domu z papieru (wystarczy nadać mu stożkowy kształt i skleić taśmą wewnątrz).
6. Piecz paski owinięte wokół form w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.
7. Czas ubić śmietanę z cukrem. Możesz oczywiście zrobić ulubiony krem, ale z kwaśną śmietaną jest zdecydowanie szybciej i są one smaczniejsze.
8. Napełnij upieczone rurki bitą śmietaną i posyp cukrem pudrem.