Rolada z warzywami i szynką- Obok tak przygotowanej przekąski nie przejdziesz obojętnie. Błyskawicznie znika ze stołu.

Idealnie nadaje się na świąteczny stół przygotowana tak roladka , która wygląda pięknie ,a smakuje jeszcze lepiej. Przez połączenie różnych smaków , na pewno się jej nie oprzesz. Koniecznie musisz spróbować i się przekonać!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 200 g szynki
  • 100 g marynowanych pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 g serka kanapkowego
  • 10 g pietruszki
  • 1 słodka czerwona papryka
  • 15 g żelatyny
  • 100 g majonezu
  • 5 g soli
  • 3 g czarnego pieprzu

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.Folię spożywczą rozłóż na blacie.

2.Na przygotowanej foli poukładaj szynkę , tak aby plasterki na siebie nachodziły.

3.Wymieszaj w miseczce majonez oraz serek.

4.Następnie dodaj marynowane pieczarki, pokrojoną drobno paprykę oraz posiekane zioła. Całość dokładnie wymieszaj.

5.Przygotuj żelatynę zgodnie z informacją na opakowaniu, i dodaj ją również do przygotowanego nadzienia. Całość ponownie wymieszaj.

6.Gotowe nadzienie nakładaj na przygotowane szynkę, następnie zwiń ciasno w rulon.

7.Przechowuj w lodówce minimum 1 godzinę. To wszystko!

 

 

Zanim położysz ją na stół to pokrój na porcję, a Twoi goście będą cieszyć się pyszną oraz pięknie wyglądającą roladą.

error: Content is protected !!