Pyszne rozgrzewające zupy – Idealne na chłodne i ponure dni. Pokochasz je.

Zupa z zielonego groszku i mięty

Na pewno ugotowałeś zupę ze świeżego lub mrożonego zielonego groszku. Co z nutami mięty? Spróbuj!
SKŁADNIKI
  • 1,5 l wody
  • 250 g mrożonego groszku
  • 3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g masła
  • 100 ml śmietany
  • kilka gałązek mięty
  • sól do smaku
GOTOWANIE
1. Zagotuj wodę, włóż do niej ziemniaki, pokrojone w małe kostki, gotuj przez 10 minut.
2. Roztop masło na patelni, usmaż cebulę na złoty kolor.
3. Połącz groszek, ziemniaki i cebulę. Gotuj na średnim ogniu przez 10 minut.
4. Posól zupę do smaku.
5. Wlej śmietanę, dodaj posiekany czosnek, drobno posiekane liście mięty, zagotuj zupę, zdejmij z ognia.
6. Zupa groszkowa z miętą jest gotowa. Smacznego!

 

Gotowanie tych zup zajmuje bardzo mało czasu. Zupy te doskonale zaspokajają głód, i pozostawiają uczucie lekkości. Pozwól sobie i swoim bliskim na kolejne kulinarne arcydzieło!
Czytaj dalej

error: Content is protected !!