Pyszne rozgrzewające zupy – Idealne na chłodne i ponure dni. Pokochasz je.
4 175
Zupa z zielonego groszku i mięty
Na pewno ugotowałeś zupę ze świeżego lub mrożonego zielonego groszku. Co z nutami mięty? Spróbuj!
SKŁADNIKI
1,5 l wody
250 g mrożonego groszku
3 ziemniaki
1 cebula
1 ząbek czosnku
30 g masła
100 ml śmietany
kilka gałązek mięty
sól do smaku
GOTOWANIE
1. Zagotuj wodę, włóż do niej ziemniaki, pokrojone w małe kostki, gotuj przez 10 minut.
2. Roztop masło na patelni, usmaż cebulę na złoty kolor.
3. Połącz groszek, ziemniaki i cebulę. Gotuj na średnim ogniu przez 10 minut.
4. Posól zupę do smaku.
5. Wlej śmietanę, dodaj posiekany czosnek, drobno posiekane liście mięty, zagotuj zupę, zdejmij z ognia.
6. Zupa groszkowa z miętą jest gotowa. Smacznego!
Gotowanie tych zup zajmuje bardzo mało czasu. Zupy te doskonale zaspokajają głód, i pozostawiają uczucie lekkości. Pozwól sobie i swoim bliskim na kolejne kulinarne arcydzieło!