Pyszne rozgrzewające zupy – Idealne na chłodne i ponure dni. Pokochasz je.

Zupa Warzywno-Fasolowa

SKŁADNIKI
  • 200 g kalafiora
  • 3 ziemniaki
  • 100 g gotowanej fasoli
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • kawałek pora o długości 3-4 cm
  • pietruszka i sól do smaku
GOTOWANIE
1. Pokrój marchewkę w paski, a cebulę w pół-pierścienie. Smaż marchewkę, cebulę i por na oleju.
2. Podziel kalafior na kwiatostany, obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Włóż do wrzącej wody.
3. Dodaj marchewkę z cebulą i gotuj przez 15–20 minut.
4. Dodaj fasolę do garnka (możesz wziąć konserwową białą, ale tylko bez sosu) i gotuj przez kolejne 5 minut. Podczas serwowania posyp zupę ziołami.
Smacznego!

error: Content is protected !!