Zupy Pyszne rozgrzewające zupy – Idealne na chłodne i ponure dni. Pokochasz je. Last updated sie 24, 2024 4 174 Zupa Warzywno-Fasolowa SKŁADNIKI 200 g kalafiora 3 ziemniaki 100 g gotowanej fasoli 1 łyżka oleju roślinnego 1 cebula 1 marchewka kawałek pora o długości 3-4 cm pietruszka i sól do smaku GOTOWANIE 1. Pokrój marchewkę w paski, a cebulę w pół-pierścienie. Smaż marchewkę, cebulę i por na oleju. 2. Podziel kalafior na kwiatostany, obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Włóż do wrzącej wody. 3. Dodaj marchewkę z cebulą i gotuj przez 15–20 minut. 4. Dodaj fasolę do garnka (możesz wziąć konserwową białą, ale tylko bez sosu) i gotuj przez kolejne 5 minut. Podczas serwowania posyp zupę ziołami. Smacznego! WróćCzytaj dalej