Pyszne knedle- moja rodzina się nimi nie może najeść , takie są pyszne.

Tak przygotowane knedle w bardzo szybki sposób znikają z naszych talerzy.

 

Idealnie smakują podczas szybkiego rodzinnego obiadu. Dodatek cebuli oraz pieczonego boczku, nadaje pyszniejszy smak. Z łatwo dostępnych składników przygotujesz pyszne danie.

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 100 g mąki półgrubej
  • 100 g mąki pszennej
  • Sól
  • 1kg gotowanych plasterków ziemniaków
DODATKOWO:
  • 150 g drobno pokrojonego boczku
  • 2 drobno pokrojone cebule

 

WYKONANIE:

1. Obierz ze skórki wszystkie ziemniaki , następnie dokładnie je umyj i zalej je w garnku wodą. Przypraw do smaku solą , następnie gotuj je do miękkości. Jak ugotujesz ziemniaki to przecedź je i dodaj przesianą przez sito mąkę. Powstanie z nich mała zawiesina. Przez 10-15 minut odstaw na bok przykryte pokrywką.

Rękoma uformuj kulki. Następnie posyp je podsmażonym boczkiem oraz cebulą. Smacznego!

error: Content is protected !!