Pudding marchewkowy – Pyszny i delikatny warzywny deser, który możesz jeść bez żadnych wyrzutów sumienia kiedy tylko chcesz
1 513
Ten delikatny, zdrowy i wyjątkowy deser z pewnością od razu zrobi wrażenie na Twoich bliskich. Tak właśnie było w przypadku moich pociech. Kiedy spróbowały marchewkowego puddingu po raz pierwszy, pokochały ten smak i ciągle pragną więcej.
Ale ten deser jest nie tylko smaczny i zdrowy. Szczególnie polecam go wszystkim, dbającym o zdrową dietę swojej rodziny. Tym deserem, możesz zajadać się kiedy tylko chcesz i bez żadnych wyrzutów sumienia. Spróbuj i przekonaj się sama!
SKŁADNIKI:
Marchewka 3 szt.
Mleko 400 ml
Sól 0,25 łyżeczki
Orzechy arachidowe 1 łyżka
Orzechy włoskie 1 łyżka
Cukier 100 g
Mleko w proszku 50g
Agar 1,5 łyżeczki
Masło 1 łyżka
PRZYGOTOWANIE:
1. Marchewki obierz ze skórki, umyj i pokrój na mniejsze kawałki.
2. Potem włóż je do garnka z mlekiem, lekko posól i gotuj do miękkości. Na 5 minut przed końcem gotowania, dodaj orzechy, a następnie wystudź i zblenduj.
3. Teraz, do masy marchewkowej, dodaj cukier, mleko w proszku, a do ciepłej już masy dodaj masło. Doprowadź całość do wrzenia na małym ogniu, często mieszając.
4. Gotowy pudding, przelej do formy, wystudź i wstaw do lodówki na 3 godziny. Gotowe!
Znakomity, zdrowy deser dla każdego miłośnika zdrowego odżywiania. Delikatność i forma podania puddingu sprawia, że zarówno mały jak i duży członek Twojej rodziny nie będzie mógł mu się oprzeć. Pokochają marchewki od pierwszego kęsa. Smacznego!