Wystarczy kilka składników i zrobisz przepyszne roladki w 20 minut. Zapraszam do zobaczenia przepisu.
2 298
Nie każdy potrafi zrobić ciasto drożdżowe. Wiele osób jednak unika ich robienia. Starałam się poszukać łatwiejszy przepis. Udało się znalazłam cudowny przepis na bazie twarogu. Ciasto się świetnie wyrabia.
Uwielbiam robić roladki twarogowe, smakują one wszystkim z mojej rodziny.
Na samym początku używałam cukru jako nadzienie. Jednak spróbowałam czegoś innego i jestem zachwycona. Składnik ,który pokochałam to wiórki kokosowe.
PRZYGOTUJ SKŁADNIKI:
Szczypta soli
180 gram mąki pszennej
3 łyżki cukru
2 łyżki wiórków kokosowych
80 gram masła
250 gram twarogu
Łyżeczka proszku do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Kostkę miękkiego masła połącz z twarogiem i solą. Dokładnie wszystko połącz ze sobą.
2. Dodaj proszek do pieczenia i połowę mąki, dokładnie wymieszaj. Dodawaj powoli pozostała mąkę (możesz potrzebować mniej lub więcej niż jest w przepisie), ugniataj ciasto.
3. Podziel na dwa kawałki, następnie rozwałkuj każdy z nich . Postrzępione kawałki odetnij.
4. Wiórkami kokosowymi lub cukrem posyp każdy kawałek zawijaj ciasto w roladę.
5. Pokrój na mniejsze kawałki i układaj na blaszce wyłożonej papierem i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.