Wystarczy kilka składników i zrobisz przepyszne roladki w 20 minut. Zapraszam do zobaczenia przepisu.

Nie każdy potrafi zrobić ciasto drożdżowe. Wiele osób jednak unika ich robienia. Starałam się poszukać łatwiejszy przepis. Udało się znalazłam cudowny przepis na bazie twarogu. Ciasto się świetnie wyrabia.

Uwielbiam robić roladki twarogowe, smakują one wszystkim z mojej rodziny.

Na samym początku używałam cukru jako nadzienie. Jednak spróbowałam czegoś innego i jestem zachwycona. Składnik ,który pokochałam to wiórki kokosowe.

 

PRZYGOTUJ SKŁADNIKI:
  • Szczypta soli
  • 180 gram mąki pszennej
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 80 gram masła
  • 250 gram twarogu
  • Łyżeczka proszku do pieczenia

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.  Kostkę miękkiego masła połącz z twarogiem i solą. Dokładnie wszystko połącz ze sobą.

2. Dodaj proszek do pieczenia i połowę mąki, dokładnie wymieszaj. Dodawaj powoli pozostała mąkę (możesz potrzebować mniej lub więcej niż jest w przepisie), ugniataj ciasto.

3. Podziel na dwa kawałki, następnie rozwałkuj każdy z nich . Postrzępione kawałki odetnij.

4.  Wiórkami kokosowymi lub cukrem posyp każdy kawałek zawijaj ciasto w roladę.

5. Pokrój na mniejsze kawałki i układaj na blaszce wyłożonej papierem i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.

Gotowe roladki posyp cukrem pudrem.

Smacznego!

error: Content is protected !!