Pomidory w panierce – Zdrowa i lekka przekąska dla całej rodziny. Przygotujesz ją w zaledwie kilka minut.
4 589
Genialny smak i szybkość przygotowania pomidorów w panierce, polecam wszystkim miłośnikom tego czerwonego, soczystego warzywa i wszystkim Paniom domu, ceniącym swój czas spędzony w kuchni.
Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu przekąska z pewnością nikogo nie pozostawi wobec siebie obojętnym. Spróbuj i przekonaj się sama!
SKŁADNIKI:
3 pomidory
3 łyżki tartego sera
3 łyżki bułki tartej
1 jajko
1 łyżka mąki pszennej
sól i pieprz do smaku
50 ml oleju roślinnego
PRZYGOTOWANIE:
1. Umyte i pokrojone w plastry o grubości 0,5 cm. pomidory, odsącz z nadmiaru wilgoci na ręczniku papierowym. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
2. Teraz przygotuj panierkę: Do osobnych misek wsyp mąkę, starty na drobnej tarce ser wymieszany z bułką tartą i roztrzepane jajko.
3. Przygotowane wcześniej plasterki pomidora, obtaczaj najpierw w mące, potem w jajku i na koniec w bułce tartej z serem.
4. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony. Gotowe!
Pamiętaj, aby przed podaniem odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
Najlepszy smak pomidora w panierce uzyskasz, podając go w towarzystwie świeżych ziół i domowego sosu śmietanowego. Smacznego!
Przekąska smakuje świetnie na ciepło i na zimno, a szybkość przygotowania sprawi Tobie i Twoim bliskim przyjemność jedzenia oraz spędzonego razem czasu przy stole.