Jeśli jeszcze nie próbowałaś takiej Pizzy, koniecznie zrób to teraz. Twoja rodzina będzie zachwycona
1 667
Dość oryginalny sposób na przygotowanie pysznej pizzy, obok której nikt nie przejdzie obojętnie. Łatwo i szybko podasz swojej rodzinie na kolację to, co lubią najbardziej. Do dzieła!
SKŁADNIKI:
1 bochenek chleba
2-3 ząbki czosnku
450 ml sosu pomidorowego
1 czerwona cebula
2 pomidory
180 g salami lub innej dowolnej kiełbasy
220 g peperoni
2 papryczki jalapeno
60 g oliwek
150 g mozzarelli
parmezan do posypania
bazylia do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Bochenek chleba, przekrój wzdłuż na pół i na każdą połowę, dokładnie rozprowadź sos pomidorowy. Potem posyp startą na tarce mozzarellą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
2. Teraz poukładaj plasterki salami, pokrojoną w półpiórka cebulę, pokrojone oliwki i papryczki jalapeno oraz plasterki pomidora. Wierzch, posyp startym parmezanem. Ułóż pizze na dużym kawałku folii aluminiowej, kierując jej brzegi ku górze.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200° C, przez 15 minut, do czasu, aż ser się rozpuści. Podawaj na ciepło, udekorowane bazylią. Smacznego!