Jestem zachwycona bo ten przepis mi to umożliwił. Do tej pory nie mają pojęcia z czego składa się ten pyszny farsz. Przygotowuje je od bardzo dawna i wszystkim koniecznie polecam. Zapraszam na przepis!
1.Na sam początek przygotuj ciasto: podgrzej mleko w garnku, dodaj cukier, pokruszone drożdże, oraz 2 łyżki mąki. Wymieszaj dokładnie, na 15 minut odstaw.
2.Ciepły kefir wymieszaj z olejem roślinnym, jajkami, łyżeczką soli oraz drożdżowym zaczynem. Stopniowo dodawaj mąkę, następnie wymieszaj oraz zagniataj elastyczne , gładkie ciasto. Kulkę uformuj, miskę wysmaruj olejem i włóż do niej przygotowaną kulkę, następnie na godzinę połóż w ciepłe miejsce, wtedy ładnie wyrośnie ciasto.
3.Masz teraz czas na przygotowanie nadzienie: na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju podsmaż obraną oraz posikaną cebulę. Dodaj następnie wątróbkę pokrojoną na kawałki i smaż , aż będzie miękka.
4.Blenderem zmiel cebulę oraz wątróbkę, ugotowany ryż dodaj, przypraw pieprzem oraz solą, całość dokładnie wymieszaj.
5.Zagnieć ponownie wyrośnięte ciasto, na 30 minut ponowienie odstaw. Z ciasta formuj małe placki , następnie porcję nadzienia nakładaj. Szczelnie zwiń w cieście , a brzegi dokładnie sklej.
6.Na głębokim oleju smaż je na złoty kolor z każdej strony. To wszystko!
Nadmiar tłuszczu odsącz na ręczniku papierowym, i podawaj gotowe paszteciki z dodatkiem gorącego barszczu czerwonego. Życzę smacznego!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.