Paprykowa przystawka z serowo – jajecznym nadzieniem – Doskonałe połączenie smaków, które zostanie z Tobą na dłużej.
40 131
Uwielbiam smak domowej papryki. Bardzo chętnie dodaj ją do sałatek przygotowanych na zimę. Latem przygotowuje niesamowitą przystawkę. Jest banalnie prosta do zrobienia.
Wystarczy nadziać paprykę nadzieniem pikantnym. W plastry pokroiłam i pięknie ułożyłam na talerzu. Idealnie do chrupiącego warzywa pasuje nadzienie jajeczno- serowe. Jedząc taka przystawkę, nie pomyślisz nawet o sałatce.
LISTA SKŁADNIKÓW:
3 sztuki papryki
5 jajek
200 g twardego sera
Pęczek kopru
2-3 ząbki czosnku
5 łyżek majonezu
Pieprz czarny mielony
Sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1.Ugotuj jajka, następnie ostudź i za pomocą tarki zetrzyj je na grubych oczkach. Na drobnych oczkach zetrzyj ser, który wymieszaj z jajkami.
2.Dodaj do nadzienie przeciśnięty czosnek przez prasę, posiekany koper, majonez, przypraw solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Dużą paprykę przekrój na pół, dokładnie usuń błony oraz nasiona. Tak przygotowane papryki po brzegi napełnij farszem.
3. Papryki przekrój jeszcze na pół , następnie na kawałki potnij. Tak przygotowaną przekąskę możesz położyć na talerz.
Gdy użyjesz kolorowych papryk, będzie to wyglądało jeszcze piękniej. Pomyśl jak to pięknie i kolorowo będzie wyglądało. Każdy świąteczny stół ozdobi tak pyszna przekąska. W zaledwie kilka minut zniknie ze stołu cała przekąska.