Ostre chaczapuri- Przygotujesz w 15 minut na patelni. Wszystkim smakuje tak przygotowana przekąska.

Klasycznym, a zarazem najlepszym daniem kuchni gruzińskiej jest chaczapuri. Teraz nawet Ty możesz przygotować go na patelni w 15 minut.

 

Z łatwo dostępnych składników przygotujesz w szybkim czasie pyszne danie, zawsze wtedy gdy najdzie Cię ochota. U mnie w domu często robiona jest na śniadanie lub na kolację.

 

Ten pyszny smak docenia cała moja rodzina. Natomiast Ty będziesz miała więcej czasu na otrzymywanie pochwał od bliskich. Koniecznie spróbuj, a zobaczysz że wszyscy będą zachwyceni.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Twardy ser -200 gram
  • Kwaśna śmietana- 200 gram
  • Mąka- 2 łyżki
  • Koper- 100 gam
  • Olej roślinny- 2 łyżki
  • Do smaku pieprz oraz sól
  • Jajka- 2 sztuki

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.Starty na grubych oczkach ser przełóż do miski.

2. Następnie dodaj kwaśną śmietanę, mąkę, posiekany koper, sól, pieprz oraz jajka.

3. Na patelnię wlej odrobinę oleju i przelej zawartość miski, następnie przykryj przykrywką.

4. Gdy się mocno zarumieni, to przewróć na drugą stronę i piecz również na złoty kolor (5-7 minut na każdą stronę).

5. Prosto z patelni podawaj na gorąco. ‘

 

Życzę smacznego!

error: Content is protected !!