Ostre chaczapuri- Przygotujesz w 15 minut na patelni. Wszystkim smakuje tak przygotowana przekąska.
1 450
Klasycznym, a zarazem najlepszym daniem kuchni gruzińskiej jest chaczapuri. Teraz nawet Ty możesz przygotować go na patelni w 15 minut.
Z łatwo dostępnych składników przygotujesz w szybkim czasie pyszne danie, zawsze wtedy gdy najdzie Cię ochota. U mnie w domu często robiona jest na śniadanie lub na kolację.
Ten pyszny smak docenia cała moja rodzina. Natomiast Ty będziesz miała więcej czasu na otrzymywanie pochwał od bliskich. Koniecznie spróbuj, a zobaczysz że wszyscy będą zachwyceni.
LISTA SKŁADNIKÓW:
Twardy ser -200 gram
Kwaśna śmietana- 200 gram
Mąka- 2 łyżki
Koper- 100 gam
Olej roślinny- 2 łyżki
Do smaku pieprz oraz sól
Jajka- 2 sztuki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1.Starty na grubych oczkach ser przełóż do miski.
2. Następnie dodaj kwaśną śmietanę, mąkę, posiekany koper, sól, pieprz oraz jajka.
3. Na patelnię wlej odrobinę oleju i przelej zawartość miski, następnie przykryj przykrywką.
4. Gdy się mocno zarumieni, to przewróć na drugą stronę i piecz również na złoty kolor (5-7 minut na każdą stronę).