Mój mąż uwielbia ogórki kiszone z musztardą. Te kiszone ogórki z musztardą to świetna przekąska na obiad lub kolację.
1 359
Sezon ogórkowy jakby się już zaczął! Czujesz upał i szukasz czegoś pysznego i zdrowego.
Masz ochotę na pyszną przekąskę do obiadu lub kolacji? Pozwól, że powiem Ci, jak ją zrobić! Oto mój przepis na ogórki kiszone z musztardą.
Składniki:
4 kg ogórków
200 g cukru
200 mililitrów oleju roślinnego
200 mililitrów octu
2 łyżki soli
2 łyżeczki musztardy w proszku
1 łyżeczka czarnego pieprzu
2 cebule
1 pęczek koperku.
Po umyciu ogórków pozostawić je na dwie godziny w zimnej wodzie. Następnie pokroić duże i mniejsze ogórki na 8 równych części.
Połącz musztardę, cukier, ocet i sól. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Połączyć pozostałe składniki z posiekanym koperkiem.
Połączyć olej i ogórki. Pozostawić mieszaninę na trzy godziny. Ogórki należy mieszać raz na 30 minut. Przełożyć ogórki do słoików. Na wierzch wylać marynatę. Następnie przykryć je pokrywką i gotować w wodzie przez 15 minut. Ostudzić na ręczniku. Przechowywać je w chłodnym miejscu.
Ten przepis powinien znać każdy kucharz. To świetny przepis, którym można podzielić się z przyjaciółmi za pośrednictwem mediów społecznościowych.