Najlepsze naleśniki z mięsem. Numer jeden na mojej liście.
4 509
Na szybki obiad zrób naleśniki z mięsem. Moja babcia robiła mi takie w dzieciństwie. Zobaczysz tutaj jak łatwo się je robi.
Od kiedy pamiętam jadłam naleśniki z mięsem. Po takim obiedzie na pewno nikt nie będzie głodny. Nawet moje dzieci się nimi zajadają.
Naleśniki z mięsem można zrobić na obiad, a nawet zjeść na kolację. Ich smak jest rewelacyjny , warto się przekonać.
PRZYGOTUJ SKŁADNIKI:
Mleko -750 ml
Jajka – 7 sztuk
Mąka pszenna-260 gram
Cukier-2 łyżki
Wieprzowina- 200 gram
Filet z kurczaka- 500 gram
Cebula
Olej- 3 łyżki
Pieprz i sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. W misce ubij jajka ze szczyptą soli, dodaj 600 ml mleka=, olej i mąkę, następnie wszystko wymieszaj. Z powstałego ciasta smaż cienkie naleśniki. Wołowinę i fileta zmiel w maszynce. Dodaj 100 ml mleka , pokrojoną w kostkę cebulę, dopraw i wszystko wymieszaj.
2. Pokrój naleśniki na połowę i posmaruj nie wielka ilością farszu, potem złóż je w trójkąt
3. Ubij 3 jajka ze szczyptą soli i dodaj 50 ml mleka. Wymieszaj te składniki i zanurz w nim naleśniki. Obtoczone naleśniki smaż przez cztery minuty z każdej strony. Przed zdjęciem z patelni upewnij się czy mięso jest usmażone.
Kładź naleśniki na ręcznik papierowy, a pozbędziesz się nadmiaru oleju. Życzę smacznego!