Najlepsze naleśniki z mięsem. Numer jeden na mojej liście.

Na szybki obiad zrób naleśniki z mięsem. Moja babcia robiła mi takie w dzieciństwie. Zobaczysz tutaj jak łatwo się je robi.

 

Od kiedy pamiętam jadłam naleśniki z mięsem. Po takim obiedzie na pewno nikt nie będzie głodny. Nawet moje dzieci się nimi zajadają.

Naleśniki z mięsem można zrobić na obiad, a nawet zjeść na kolację. Ich smak jest rewelacyjny , warto się przekonać.

 

  • PRZYGOTUJ SKŁADNIKI:
    Mleko -750 ml
  • Jajka – 7 sztuk
  • Mąka pszenna-260 gram
  • Cukier-2 łyżki
  • Wieprzowina- 200 gram
  • Filet z kurczaka- 500 gram
  • Cebula
  • Olej- 3 łyżki
  • Pieprz i sól

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. W misce ubij jajka ze szczyptą soli, dodaj 600 ml mleka=, olej i mąkę, następnie wszystko wymieszaj. Z powstałego ciasta smaż cienkie naleśniki. Wołowinę i fileta zmiel w maszynce. Dodaj 100 ml mleka , pokrojoną w kostkę cebulę, dopraw i wszystko wymieszaj.

 

2. Pokrój naleśniki na połowę i posmaruj nie wielka ilością farszu, potem złóż je w trójkąt

 

3. Ubij 3 jajka ze szczyptą soli i dodaj 50 ml mleka. Wymieszaj te składniki i zanurz w nim naleśniki. Obtoczone naleśniki smaż przez cztery minuty z każdej strony. Przed zdjęciem z patelni upewnij się czy mięso jest usmażone.

 

Kładź naleśniki na ręcznik papierowy, a pozbędziesz się nadmiaru oleju. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!