Nadziewane naleśniki – Zachwycisz i zaskoczysz domowników tym smakiem.
10 392
Składniki na te naleśniki zawsze znajdą się w naszej kuchni. Te bezmięsne naleśniki są nie tylko pyszne, ale też nie drogie i szybkie w przygotowaniu.
SKŁADNIKI
2 średnie marchewki
2 średnie cebule
3 jajka
100 g twardego sera
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE
1. Obierz warzywa i umyj je pod bieżącą wodą. Pokrój drobno cebulę, a marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2. Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oleju, Wsyp warzywa i przykryj. Smaż często mieszając, przez około 10-15 minut. Jeśli marchewki nie są soczyste, dodaj kilka łyżek wody.
3. Gdy marchewki będą miękkie, dodaj do warzyw surowe jajka . Posól i popieprz do smaku. Smaż na małym ogniu, ciągle mieszając, przez kolejne 5 minut.
4. Przełóż farsz do miski i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
5. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do zimnego farszu jajeczno – warzywnego.
6. Umieść nadzienie na krawędzi naleśnika (1-2 łyżki) i zawiń w kopertę.
7. Przed podaniem podsmaż naleśniki na patelni lub w kuchence mikrofalowej.