Nadziewane Kieszonki z Ciasta Francuskiego – Z pewnością zaskoczysz domowników tym smakiem.

Pyszne kieszonki z ciasta francuskiego z lekkim kremem w środku z pewnością trafią do serc twoich najbliższych…Spróbuj i przekonaj się sama!

 

 

SKŁADNIKI NA CIASTO FRANCUSKIE
  • 1/2 łyżki wody
  • 1/2 łyżki mleka
  • 100 g masła
  • 150 g mąki pszennej
  • 4 jaja kurze
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 kwadratowe arkusze gotowego ciasta francuskiego
SKŁADNIKI NA KREM
  • 500 ml mleka
  • 2 jaja kurze
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 4 łyżki mąki
  • 250 g masła
  • 1 g waniliny

 

 

PRZYGOTOWANIE
1. Zacznij od ciasta francuskiego: Wymieszaj wodę i mleko w garnku i zagotuj.

2. Dodaj masło i poczekaj, aż się rozpuści. Następnie zdejmij garnek z ognia, dodaj mąkę i dokładnie mieszaj ciasto przez kilka minut.

3. Teraz dodaj jajka. Dodawaj je pojedynczo. Ciasto powinno stać się gładkie i nie rozwarstwiać się.

4. Rozwałkuj arkusze wcześniej rozmrożonego ciasta francuskiego (powinnaś dostać arkusze o wym. 30 x 30 cm.). Następnie pokrój je na małe kwadraty o szerokości 10 cm.

5. Umieść łyżkę ciasta francuskiego zrobionego wcześniej, na środku każdego kwadratu i zawiń wszystkie rogi tak, jak pokazano na zdjęciu. Piecz gotowe koperty w piekarniku przez 50–60 minut w temperaturze 180 stopni.

6. Czas przygotować krem: Wymieszaj cukier, wanilinę i mąkę w głębokim pojemniku.

7. W małych porcjach dodawaj mleko. Dobrze wymieszaj, aby nie było grudek i zagotuj, często mieszając.

8. Gdy krem ​​ostygnie, dodaj miękkie masło i dokładnie wymieszaj mikserem.

9. Napełnij gotowe kieszonki kremem za pomocą szprycy. Przed podaniem posyp kieszonki cukrem pudrem.

Smacznego!

error: Content is protected !!