Kurczak „Caprese” – Pyszna przekąska w stylu włoskim, która całkowicie zawładnęła sercami moich bliskich.
739
To aromatyczny kurczak z mozzarellą, bazylią, pomidorkami i oliwą z oliwek, który w jednej chwili przeniesie Cię do gorących Włoch.
W zaledwie 30 minut, przygotujesz pysznego, delikatnego i soczystego kurczaka, który w połączeniu z aromatycznymi dodatkami, gwarantuje niesamowite doznania smakowe wszystkim domownikom i zaproszonym gościom. Spróbuj i przekonaj się sama!
SKŁADNIKI:
Filet z kurczaka – 3 sztuki
Ser Mozzarella – 50 g
Pomidory koktajlowe – 100 g
Bazylia – 20 g
Czosnek – 3 ząbki
Oliwa z oliwek lub ocet balsamiczny
Sól – do smaku
Czarny mielony pieprz – do smaku
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
1. Na rozgrzanej patelni z olejem, podsmaż doprawione do smaku solą i pieprzem filety z kurczaka. Zarumienione filety z obu stron przełóż na talerz.
2. Na tej samej patelni, podsmaż drobno posiekany czosnek i pomidorki koktajlowe przekrojone na pół.
3. Na koniec, dodaj pokrojoną bazylię, wymieszaj i ułóż ponownie na patelnie filety z kurczaka. Na ich wierzchu, poukładaj podsmażone pomidorki koktajlowe i plasterek mozzarelli.
4. Podgrzewaj pod przykryciem do czasu, aż ser się rozpuści. Gotowe!
Przed podaniem, polej kurczaka oliwą z oliwek lub octem balsamicznym i ozdób listkami bazylii. Smacznego!