Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto, polecam wszystkim ceniącym swój czas spędzony w kuchni i lubiącym zachwycać swoich gości i bliskich pysznymi, domowymi wypiekami. Do dzieła!
1. Do miski, wsyp mąkę, skrobię ziemniaczaną, proszek do pieczenia i wymieszaj. Następnie, do osobnej miski wbij jajka i ubij je mikserem, dodając stopniowo gorącą wodę.
2. Nie przerywając ubijania, dodaj cukier oraz mąkę ze skrobią i proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj na jednolitą, gładką masę.
3. Formę, wyłóż papierem do pieczenia i wysmaruj masłem, a następnie wylej do niej ciasto.
4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 12-15 minut.
5. W tym czasie, przygotuj krem: Do miski włóż rozgnieciony widelcem twaróg, śmietanę, skondensowane mleko i masło. Dokładnie wymieszaj z pomocą miksera elektrycznego na jednolitą masę.
6. Gotowy krem włóż do lodówki, natomiast ciasto wyjmij z piekarnika na czysty ręcznik lub silikonową matę.
7. Gorące jeszcze ciasto, zawiń przy pomocy ręcznika w luźny wałek i zostaw tak chwilę do przestygnięcia. Potem delikatnie rozwiń, rozsmaruj na nim krem i ponownie, ale ciaśniej zawiń w rulon, a następnie w folię spożywczą.
8. Gotową roladę, wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Gotowe!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.