Jest to kruche i delikatne ciasto z mąki, jaj i jogurtu. Jest bardzo sycące. Jest łatwe w przygotowaniu, nie musisz mieć sporych zdolności kulinarnych. Z pewnością tym ciastem zachwycisz swych gości.
Do miski dodaj żółtka i cukier, ubij.
Następnie dodaj roztopione masło i ponownie wymieszaj, aż składniki się połączą. Następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz skórkę z cytryny.
Wszystko dokładnie wymieszaj aż wszystkie składniki się ze sobą połączą. Gdy ciasto będzie gładką masą podziel na pół i owiń folią spożywczą i włóż na 30 minut do zamrażarki.
Po tym czasie wyjmij ciasto z zamrażarki, odwiń je z folii i przykryj papierem do pieczenia. Na dnia formy ułóż pierwszą część ciasta. Następnie przejdź do wykonania kremu. Do miski wbij białka z jaj, dodaj cukier i ubij na sztywną pianę.
Do drugiej miski wlej jogurt waniliowy, dodaj 50 g mąki i dokładnie wymieszaj z ubitymi białkami. Tak przygotowaną masę rozprowadź w formie z ciastem, a drugą częścią ciasta przykryj krem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piecz około 30 minut. Smacznego!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.