Krem jogurtowy – Doskonały do każdego rodzaju domowych wypieków. Tego smaku nie da się łatwo zapomnieć
4 596
Najlepszy krem do tortów, ciast i deserów jaki kiedykolwiek jadłam. Zawsze robię go tylko w ten sposób, ponieważ jest wyjątkowo smaczny, wymaga zaledwie kilku składników i przygotujesz go w zaledwie kilka minut.
Doskonale sprawdzi się jako baza do pysznych, owocowych deserów oraz jako wyjątkowy krem do tortów i ciast. Delikatny, lekki i puszysty krem jogurtowy, możesz jeść do woli i bez żadnych wyrzutów sumienia. Spróbuj i przekonaj się sama!
SKŁADNIKI:
Jogurt owocowy 350 g
Jajka 2 szt.
Masło 160 g
Skrobia 30 g
Mleko skondensowane 150 g
Cukier 50g
PRZYGOTOWANIE:
1. W wygodnym garnku, dokładnie wymieszaj jogurt, jajka, cukier i skrobię. Doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu często mieszając przez 1 minutę. Przykryj folią spożywczą i odstaw do wystygnięcia.
2. Przełóż masę jogurtową do wygodnej miski, dodaj miękkie masło i mleko skondensowane. Ubij mikserem na gładką, jednolitą masę. Gotowe!
Gotowy krem jogurtowy, najlepiej jest użyć bezpośrednio po przygotowaniu, ponieważ przechowywany zbyt długo w lodówce, zmieni swoją konsystencję i wrażenia optyczne. Smacznego!