Kolendra uzdrawia kolana, odbudowuje kości i stawy. Prosty przepis.
61 480
Ten magiczny składnik to kolendra.
Jej właściwości zdrowotne są wykorzystywane do leczenia i łagodzenia objawów różnych chorób. Jednak jeszcze niewiele osób ma tego świadomość i taką wiedzę. A bardzo skorzystałoby ich zdrowie.
Oto lista najważniejszych korzyści, jakie da Ci spożywanie kolendry:
świetny lek moczopędny
leczy kamienie nerkowe
poprawie funkcjonowanie wątroby
poprawia procesy trawienia
eliminuje tłuszcz z organizmu
stabilizuje poziom cholesterolu
usuwa owrzodzenia jamy ustnej
zmniejsza poziom cukru we krwi
eliminuje zapalenie spojówek
poprawia wzrok
usuwa stany zapalne kolan i stawów biodrowych
Przygotowanie:
1. Posiekaj garść liści kolendry oraz natki pietruszki, a następnie umieść wszystko w garnku i zalej wodą.
2. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, tak aby usunąć chlorofil. Na koniec odstaw pod przykryciem do ostygnięcia.
3. Zimny odwar przelej do słoika i postaw w lodówce. Można przygotować od razu tyle odwaru, by wystarczyło na kilka dni.
4. Jedna szklanka dziennie tego leczniczego odwaru będzie wystarczająca na pozbycie się na stałe dolegliwości, które zostały wyżej wymienione.