Kieszonki nadziewane z kurczaka- w 30 minut przygotujesz pyszny oraz prosty obiad.
825
Nie tylko mięso drobiowe jest zdrowe, ale także uniwersalne oraz szybkie w przygotowaniu, wszystkie dodatki świetnie do niego pasują. Gdy danie drobiowe zapiekane jest w piekarniku to nie tylko jest zdrowsze , ale także dużo lżejsze. Koniecznie musisz spróbować!
LISTA SKŁADNIKÓW:
100 g twardego sera
2 filety z kurczaka
Łyżka kwaśnej śmietany
Pomidor
Łyżka musztardy
Pieprz czarny, sól oraz do smaku papryka czerwona
SPOSÓB WYKONANIA:
1.Oczyść , umyj oraz ręcznikiem papierowym osusz fileta z kurczaka. Następnie wszerz je natnij ( do końca go nie przecinaj).
2.Z wierzchu przypraw fileta pieprzem, solą oraz czerwoną papryką mieloną.
3.W plasterki pokrój pomidory oraz ser żółty. Wymieszaj w miseczce łyżkę musztardy oraz łyżkę śmietany.
4.Do naciętego wcześniej fileta włóż 2 plasterki sera oraz 2 plasterki pomidora, następnie zamknij kieszonkę.
5.Z wierzchu ponacinaj fileta, następnie przełóż go do wysmarowanej olejem blachy. Kieszonki oprósz solą, oraz przygotowaną mieszanką wysmaruj.
6.Piecz przez 20-25 minut rozgrzanym piekarniku do 200 stopni. Plasterki sera poukładaj pod koniec pieczenia na kieszonki i przez 2-5 minut zapiekaj. Życzę smacznego!