Jabłkowe bułeczki – Delikatne ciasto z pysznym wnętrzem, to deser który przygotujesz w zaledwie 20 minut
2 402
Nie ma nic lepszego, jak pyszne domowe wypieki, bez konserwantów i ulepszaczy które są doskonałym deserem w szczególności dla najmłodszych.
Proste w przygotowaniu i z tanich, łatwo dostępnych składników które zawsze znajdziesz w swojej kuchni, a do tego zrobisz je w zaledwie 30 minut. Spróbuj i przekonaj się sama!
SKŁADNIKI:
500g mąki pszennej
200 g masła
120 g cukru
4 jajka
4 jabłka
1 opakowanie cukru waniliowego
3 łyżeczki proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE:
1. W wygodnej misce, roztrzep jajka, a następnie dodaj roztopione masło, cukier i cukier waniliowy.
2. Potem, stopniowo dodawaj przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i pokrojone w drobną kostkę jabłka.
3. Układaj uformowane z ciasta bułeczki na blaszce przykrytej papierem do pieczenia, zachowując 5 cm. odstępy między nimi.
4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200 stopni C, przez 10-15 minut. Gotowe!
Do ciasta, możesz również dodać inne swoje ulubione owoce i posypać cukrem pudrem. Eksperymentować w kuchni zawsze warto, aby zaskoczyć bliskich kulinarnymi nowinkami. Smacznego!