Bułeczki z jabłek w 20 minut. Podpowiadamy jak je upiec.

Stanie w kuchni przez kilka godzin, nie jest najlepszym zajęciem nawet dla osób, które kochają gotować. Upieczenie pysznych bułeczek z jabłkami, dla naszych bliskich może, być szybsze i prostsze, niż Ci się wydaję.

 

Przepis, który chce wam przedstawić, jest bardzo prosty i nie zajmuję dużo czasu. Upieczenie całej blachy jabłkowych bułeczek, zajmie Ci tylko 20 minut. Bułeczki są bardzo smaczne i skradną serce, nawet wymagających osób. Zachęcam do skorzystania z tego przepisu.

 

Składniki:

  • 4 szt. jabłek 
  • 500 g mąki pszennej
  • 120 g cukru
  • 4 jaja
  • 200 g masła
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

Przygotowanie:
Roztrzep jajka, następnie dodaj do nich roztopione masło. Dodaj cukier oraz cukier waniliowy. Wszystko razem wymieszaj.
Przesianą mąkę, zmieszaną z proszkiem do pieczenia dodawaj stopniowo do ciasta. Dobrze wymieszaj ciasto, by nie było widać żadnych grudek. Następnie dodaj pokrojone w kostkę jabłka.

 

Blachę do pieczenia, przykryj pergaminem. Łyżką nakładaj porcję ciasta, zachowując 5 cm odstępu między przyszłymi bułeczkami.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i wkładamy naszą blachę z ciastem. Pieczemy przez 10 – 15 minut. Tak upieczone bułeczki możemy podawać z posypanym cukrem pudrem.

 

Bułeczki możemy zrobić nie tylko z jabłkami, ale również z owocami, którymi najbardziej lubimy. Dobrze smakują ze śliwkami, morelami, suszonymi owocami – warto eksperymentować.
Smacznego!

error: Content is protected !!