Bułeczki z jabłek w 20 minut. Podpowiadamy jak je upiec.
30 720
Stanie w kuchni przez kilka godzin, nie jest najlepszym zajęciem nawet dla osób, które kochają gotować. Upieczenie pysznych bułeczek z jabłkami, dla naszych bliskich może, być szybsze i prostsze, niż Ci się wydaję.
Przepis, który chce wam przedstawić, jest bardzo prosty i nie zajmuję dużo czasu. Upieczenie całej blachy jabłkowych bułeczek, zajmie Ci tylko 20 minut. Bułeczki są bardzo smaczne i skradną serce, nawet wymagających osób. Zachęcam do skorzystania z tego przepisu.
Składniki:
4 szt. jabłek
500 g mąki pszennej
120 g cukru
4 jaja
200 g masła
1 op. cukru waniliowego
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Roztrzep jajka, następnie dodaj do nich roztopione masło. Dodaj cukier oraz cukier waniliowy. Wszystko razem wymieszaj.
Przesianą mąkę, zmieszaną z proszkiem do pieczenia dodawaj stopniowo do ciasta. Dobrze wymieszaj ciasto, by nie było widać żadnych grudek. Następnie dodaj pokrojone w kostkę jabłka.
Blachę do pieczenia, przykryj pergaminem. Łyżką nakładaj porcję ciasta, zachowując 5 cm odstępu między przyszłymi bułeczkami.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i wkładamy naszą blachę z ciastem. Pieczemy przez 10 – 15 minut. Tak upieczone bułeczki możemy podawać z posypanym cukrem pudrem.
Bułeczki możemy zrobić nie tylko z jabłkami, ale również z owocami, którymi najbardziej lubimy. Dobrze smakują ze śliwkami, morelami, suszonymi owocami – warto eksperymentować.