Wzmocnij odporność, odzyskaj zdrowie – Skorzystaj z poniższego przepisu. To idealne połączenie marchewki z imbirem.
1 647
Wystarczy tylko obrać oba warzywa i wycisnąć np. w sokowirówce. Powstały sok jest gotowy do spożycia, nie należy go rozcieńczać. Można opcjonalnie dodać np. miodu lub innej zdrowej substancji słodzącej. Pamiętaj, aby spożywać go dwa razy dziennie, za każdym razem na świeżo przygotowując nową porcję.
Cała kuracja może trwać nawet dwadzieścia dni. Można też ją powtórzyć po upływie tygodniowej przerwy. Marchewka z imbirem oraz cytryną i miodem może być również wykorzystana do przygotowania skutecznego syropu na kaszel. Poniżej dokładny proces produkcji go w domowej kuchni.
Składniki:
4-5 łyżek miodu
sok z całej cytryny
kawałek imbiru o długości 3 cm pokrojony na plasterki