3 łyżki dziennie: Wygraj w walce z nadwagą bez inwestycji – 3 kg w miesiąc.
10 191
Imbir posiada drogocenne właściwości. Ta przyprawa świetnie sprawdza się nie tylko w kuchni jako dodatek do dań, ale również można ją wykorzystać w medycynie naturalnej.
Korzeń imbiru posiada działania prozdrowotne. To zalecana przyprawa szczególnie przy przeziębieniach albo chcąc im zapobiec. Warto wykonać pewną miksturę, żeby wspomóc również proces odchudzania. Po regularnym jej spożywaniu można przyczynić się do uzyskania wymarzonej figury i jednocześnie wzmocnić swój organizm.
Składniki:
300-350 g imbiru,
1 cytryna,
150-200 g miodu.
Sposób przygotowania:
Korzeń imbiru należy najpierw oczyścić, a potem drobno pokroić. Cytrynę po wcześniejszym oczyszczeniu również posiekać. Wszystkie składniki trzeba najlepiej przepuścić przez maszynkę do mięsa albo rozdrobnić za pomocą blendera. Powstałą „papkę” połączyć z miodem i całość umieścić w pojemniku. Miksturę najlepiej przechowywać w lodówce.
Zaleca się, aby miksturę spożywać każdego dnia. Można ją jeść bezpośrednio bądź dodawać po łyżeczce do herbaty. Niezwykle kluczowe jest, aby wiedzieć, iż imbir nie jest zalecany osobom, które zmagają się np. z wrzodami żołądka lub podobnymi schorzeniami. Trzeba być zatem niezwykle ostrożnym podczas jego przyjmowania.
Każdego dnia należy odpowiednio odżywiać się. Zarówno odpowiednia kaloryczność pożywanych produktów, aktywność fizyczna i wykorzystanie mikstury to klucz do lepszego zdrowia i samopoczucia. Warto spróbować tę miksturę, ponieważ składa się ona wyłącznie z 3 składników, które każdy z nas posiada w swojej kuchni, a co istotne – nie ma w niej jakichkolwiek zbędnych dodatków.