W moim domu gości bardzo często, jako samodzielne danie lub jako aromatyczny, mięsno-warzywny dodatek do placków ziemniaczanych, które moja rodzina wprost uwielbia. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Mięso umyj, oczyść, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w dużą kostkę. Potem, podsmaż je na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Gotowe mięso po usmażeniu, przełóż do garnka.
2. Na tej samej patelni, podsmaż obraną i pokrojoną w kostkę cebulę i marchewkę, pokrojoną w cienkie paski. Gdy cebula się zeszkli, dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w paski paprykę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i wymieszaj. Na koniec dodaj pokrojonego w kostkę ananasa. Przełóż wszystko do garnka z mięsem.
3. Teraz, przygotuj bazę sosu: W misce, wymieszaj sok ananasowy, sos sojowy, ocet, miód i keczup. Gotowy sos, dodaj do pozostałych składników w garnku i całość doprowadź do wrzenia na małym ogniu i gotuj do miękkości.
4. Pod koniec gotowania, wymieszaj mąkę z odrobiną wody i wlej do gotującego się gulaszu. Wymieszaj, gotuj jeszcze 10 minut. Gotowe!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.