Ekspresowy Krem Bez Gotowania – Przygotujesz go w mgnieniu oka.
7 303
Ci, którzy uwielbiają eklery i napoleonki, z pewnością ucieszą się z tego przepisu. W kilka minut otrzymasz lekki i gładki krem bez gotowania!
Jak zrobić krem:
SKŁADNIKI
200 ml mleka
2 żółtka
20 g cukru
20 g cukru pudru
20 g mąki
PRZYGOTOWANIE
1. Utrzyj żółtka z cukrem i cukrem pudrem w wygodnej misce (taką, którą można podgrzać w kuchence mikrofalowej).
2. Dodaj przesianą mąkę i dokładnie wymieszaj.
3. Stopniowo wlewaj mleko, ciągle mieszając. Należy uzyskać jednolitą masę bez grudek.
4. Włóż miskę z zawartością do kuchenki mikrofalowej, ustawiając moc na 800–1000 W (im wyższa moc, tym szybciej krem zgęstnieje). Grzej przez 4–5 minut, mieszając co 30 sekund.