Ekspresowa pasta jajeczna – Prosta i szybka w przygotowaniu, a dzięki tym dodatkom nie ma sobie równych i wprost rozpływa się w ustach

Jeśli wszelkie wędliny i szynki pomału wychodzą Ci bokiem, zawsze możesz przygotować banalnie prostą i szybką w przygotowaniu, pyszną pastę jajeczną ze szczypiorkiem.

 

Doskonały smak, wzbogacony aromatycznymi dodatkami sprawia, że nie można jej się oprzeć i wprost rozpływa się w ustach. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • jajka – 6 sztuk
  • serek topiony – 2 łyżki stołowe
  • majonez – 1 łyżka stołowa
  • starta cebula – 2 łyżeczki
  • sok z cytryny – 1 łyżeczka
  • kurkuma – 0,5 łyżeczki
  • pieprz i sól – do smaku
  • szczypiorek – według uznania

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Jajka ugotuj na twardo, a następnie ostudź i obierz. Następnie, rozgnieć je widelcem lub pokrój w drobną kosteczkę.

2. Teraz, dodaj startą cebulę, serek topiony, majonez, sok z cytryny, kurkumę i dokładnie wymieszaj.

 

3. Na koniec, dopraw do smaku solą, pieprzem, dodaj drobno pokrojony szczypiorek. Dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na 1 godzinę. Smacznego!

error: Content is protected !!