Dwukolorowe ciasto, które zachwyca wyglądem oraz wspaniałym smakiem. Taki deser przygotujesz tylko w kilka minut.
2 628
Gotowe ciasto idealnie smakuje z aromatyczną kawą oraz herbatą. Moja rodzina jest zachwycona delikatnością tego ciasta.
LISTA SKŁADNIÓW:
350 g mąki pszennej
3 jajka
100 ml oleju roślinnego
Masło
2 łyżki wody oraz 2 łyżki kakao
1 szkl cukru
10 g proszku do pieczenia
1 szkl mleka
Szczypta wanilii
Blacha o średnicy 26-28 cm
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1.Pomijając wodę oraz kakao połącz ze sobą wszystkie potrzebne składniki. Na samym początku jajka połącz z cukrem , następnie dodaj wszystkie sypkie produkty, po czym wlej olej oraz mleko.
2.Wymieszaj wszystkie składniki, następnie połowę ciasta przelej do drugiej miski. Wymieszaną wodę z kakao przelej do jednej z misek, po czym ponownie wymieszaj.
3.Masłem posmaruj cała powierzchnię przygotowanej blaszki.
4.Na środki blachy postaw szklankę następnie wlewaj w tej samej chwili ciasto ciemne oraz ciasto jasne.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, po czym piecz ciasto przez 40 minut. Smacznego!