Przygotowana w ten sposób, świetnie smakuje jako samodzielne danie lub w towarzystwie świeżego pieczywa. Na moim stole, gości bardzo często, a moi bliscy zawsze czekają na nią z niecierpliwością. A nie ma nic przyjemniejszego, jak gotowanie smacznych, sycących i aromatycznych posiłków dla swojej rodziny, która zawsze je chwali i prosi o dokładkę. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Kapustę poszatkuj, cebulę i ziemniaki obierz, pokrój w dużą kostkę, marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach, czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, mięso pokrój w kostkę.
2. Na rozgrzanej patelni z olejem, podsmaż najpierw cebulę, potem kolejno marchewkę, ziemniaki, mięso i kapustę. Następnie, wszystko przełóż do wysokiego garnka i zalej wodą.
3. Doprowadź całość do wrzenia, potem dodaj czosnek, liść laurowy, ocet, sól, cukier i masło.
4. Gotuj wszystko na małym ogniu pod przykryciem przez godzinę, często mieszając. Podawaj udekorowaną posiekaną natką pietruszki. Gotowe!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.